Ba Gua Xun Dao Qi Gong


Ba Gua Xun Dao QiGong er skabt af Master Wan Su Jian, nulevende QiGong-mester og berømt læge.

I 70’erne arbejdede den kinesiske QiGong-mester Wan Su Jian som læge i hæren, og samtidig studerede han knoglemanipulation på et nærliggende hospital.  Han viste så stort talent for denne gren af behandlingen, at han blev tilbudt en ledende stilling på hospitalet.

Han studerede Vestens operationsteknikker og medicin og sammenlignede dem med den kinesiske måde at behandle på.  Han blev mere og mere overbevist om, at den kinesiske behandling havde en kraftig healende virkning.  Han besluttede sig derfor til at koncentrere sig om kinesisk lægekunst.  Han lærte akupunktur, akupressur, kinesisk massage og urtemedicin.  Han forskede i Qi-energi og begyndte at studere, hvordan han kunne kombinere QiGong og medicinsk behandling.  Han behandlede sine patienter med traditionelle metoder kombineret med WaiQi (kinesisk healing) og QiGong-øvelser.  Det var hans ønske at opnå endnu bedre resultater, og han forestillede sig, at dette kunne ske, hvis man var flere behandlere om en patient.

Hæren gav tilladelse til, at Master Wan kunne begynde at arbejde med elever. Han rejste rundt i Kina og udvalgte sine første otte elever. 

Disse første otte blev til mange flere.  De begyndte at behandle flere og flere patienter med fine resultater, og Master Wan har i dag et stort institut med mange elever.  Nogle er forældreløse, andre børn af taknemmelige, nu raske forældre.

De lærer Kongfu (kampsport), medicinsk QiGong, lægekunst og healing.  De bliver QiGong-instruktører, læger og medhjælpere.

De sidste 13 år har Master Wan’s institut behandlet flere end 60.000 patienter.  Han har specialiseret sig i lammelser, ofre for trafikulykker, hjerneblødninger, diskusprolaps og lammelser af forskellig oprindelse.  De behandler selvfølgelig også andre livstruende sygdomme som cancer etc.

Patienterne kommer ikke kun fra Kina og Taiwan.  Master Wan har haft patienter fra 30 forskellige lande over hele verden.

 

Mange grupper kommer fra udlandet for at lære Master Wan’s form for QiGong.

Den hedder Ba Gua Xun Dao QiGong.

Ba Gua betyder de otte mønstre eller symboler.  Ba Gua har dybe rødder i den kinesiske kultur.  De otte symboler står for naturlige kræfter eller fænomener som himmel, jord, vand bjerg, torden, vind, ild og sø.  Balancen mellem disse fænomener er vigtig i alle livets anliggender som: Kinesisk medicin, astronomi, arkitektur, I Ching (visdommens bog), kroppens organer og sundhedstilstand, herunder balancen mellem de fem elementer (ild, jord, vand, træ og metal).

Når man arbejder med Master Wan’s form for QiGong, skaber man balance mellem disse forskellige elementer i en selv og ens omgivelser.

 
Ba Gua Xun Dao QiGong 1
I master Wans Bagua QiGong arbejder man med langsomme bevægelser, åndedræt og tankekoncentration. Øvelserne er meget meditative og kraftfulde. Første del består af fem øvelser der styrker kredsløbet i den lille himmelske cirkel. Du lærer at løfte og sænke Qi. Man kan kombinere med yin/yang øvelser, hvor mand/kvinde arbejder sammen. Virkningen af regelmæssig træning er et bedre helbred.

Ba Gua Xun Dao QiGong 2
Den anden del består også af fem øvelser. Nu er fokus mere på midterste og øverste Dan Tien (centre og områder på kroppen). Du kan opnå evnen til bedre at forebygge sygdomme og styrke helbredet, første og fremmest for dig selv - efterhånden også for andre.

Ba Gua Xun Dao QiGong 3
Her trænes evnen til at mærke og sende Qi til andre. Der er tale om healingteknikker, også kaldet ydre QiGong eller Wai Qi.


   
Teksten er skrevet af Mette Feilberg

Undermenu

powered by cmsimple.dk Sitemap Mailform Print version

Sidst opdateret:
09/01 2014 09:48:29