Duft QiGong - XiangGong

XIANG GONG QIGONG

DUFT QIGONG

 

Traditionel kinesisk Xiang (duft) Gong, QiGong er en buddhistisk form for Qigong. Stilen er skabt for at fremme helbred, forlænge livet, forebygge sygdomme, forbedre de mentale evner og opbygge indre healende kræfter.
 

DuftQigong menes at være opstået i Tang-dynastiet (618-906) og skabt af en buddhistisk munk, Xuan Zhang. Han fik ærestitlen ’Ærværdige Mester’, og gav øvelserne videre til sin elev, der igen videregav Duft-Qigongen indtil den sidste nulevende Mester Tian Rui Sheng.

Da Mester Tian var en lille dreng, fik han en sjælden hudsygdom der var livstruende. Ved ’et tilfælde’ mødte han den buddhistiske munk Si Wu Kong, der var arvtageren for denne Qigong-stil. Munken kurerede drengen ved hjælp af healing-teknikker fra Xiang Gong. Han gjorde drengen til sin elev og lærte ham alt om Duft-Qigong-stilen.

Tian Rui Sheng blev sund og rask og senere i livet mester. I 1988 besluttede han at præsentere Duft-Qigong for offentligheden. Duft-Qigong er senere blevet en af de mest populære former for Qigong i Kina. 

 Duft-Qigong består af 3 dele, hvor den sidste stadig er hemmeligholdt, undtagen for en lille inderkreds. Hver del forøger de indre healende kræfter.

Duft-Qigong adskiller sig fra de fleste andre Qigong-stilarter, fordi der ikke arbejdes med tankekoncentration (yi).  I Duft-Qigong skal man ikke tænke på noget som helst.

Duft-Qigong efterligner universets, stjernernes, dyrenes og planternes bevægelser. Det er pendulerende, svingende bevægelser, der er meget enkle og lette at lære.Duft-QiGong
   
   
I Duft-QiGong er bevægelserne ret hurtige. Man arbejder med ikke at tænke mens man laver øvelserne. Det vil sige at man ikke skal tænke på kroppen, åndedrættet, bevægelserne, energi, på ens helbred eller på omgivelserne. Jo hurtigere man tømmer sindet for tanker, jo hurtigere kommer Qi-kraften:

Duft-QiGong 1
Den første del består af 15 øvelser det kun tager 10 til 12 minutter at udføre. Øvelserne virker forebyggende og helbredende. Duft-QiGong 1 renser og afgifter kroppen og åbner og forstærker Qi-kredsløbet. Øvelserne er koncentreret om overkroppen og de stimulerer de indre organer og forøger lungernes ilt-kapacitet. Denne første del skal trænes 3-6 måneder før man går videre til anden del.

Duft-QiGong 2
Denne del består også af 15 øvelser. Der arbejdes med helheden. Øvelserne regulerer ikke kun de indre organers funktion, men virker også på selve organet samt på immunsystemet. Øvelserne i Duft-QiGong 2 er koncentreret om den nederste del af kroppen. Bevægelserne styres af knæ og hofter for at åbne meridianerne i ben og fødder. Lymfesystemet og de indre organer styrkes. Udøvelsen af begge trin tager ca. 30 minutter.
       
   
Teksten er skrevet af Mette Feilberg


Undermenu

powered by cmsimple.dk Sitemap Mailform Print version

Sidst opdateret:
09/01 2014 09:48:29