WuJi Gong * Enlightenment QiGong


Hvor kommer WuJi Gong Enlightenment Qi Gong fra?

Andrew Fretwell blev introduceret til WuJi Gong Enlightenment QiGong af en kollega Michael Winn (Taoist Universal Healing Tao Instructor), der har lært det fra Zhu Hui, en 80-årig tidligere Tai Chi Sværd Champion i Kina, da han var en ung mand.

Zhu Hui tilskriver stilarten, at han blev kureret for leverkræft, og at den beskyttede ham under Kulturrevolutionen. Zhu Hui havde lært den fra en tao-mester, Li Tong, en 106 år gammel mester fra Wu Dang Mountain.

Zhu Hui var den første, der begyndte at undervise i denne stilart til offentligheden. Indtil da var undervisningen kun blevet givet i hemmelighed fra mester til elev.

Li Tong fortalte Zhu Hui, at WuJi Gong Enlightenment Qi Gong stilarten oprindelig blev udviklet for 800 år siden af Chang San Feng, Taoist Immortal og grundlægger af den oprindelige Tai Chi Chuan 13-bevægelser stilart til selvforsvar.

Få er klar over, at grand master Chang San Feng også skabte en anden kort stilart, der var designet til oplysning i stedet for selvforsvar.

Stilarten blev hemmeligt udøvet af en række af Taoist mestre gennem de sidste 800 år. Det oprindelige navn var WuJi Gong, der kan oversættes som ”evne til betræde det ukendte”.

Hvordan udføres WuJi Gong Enlightenment QiGong ?

I WuJi Gong Enlightenment Qi Gong arbejdes både med fysisk øvelse og meditation. Den fysiske del startes altid vendt mod øst, og først udføres jordsekvensen mod øst, hvorefter man drejer 90o mod venstre til nord, drejer til vest og endelig mod syd, hvor jordsekvensen afsluttes. Igen med en drejning startes himmelsekvensen mod øst, nord og vest for at slutte i syd. Herefter startes igen forfra, indtil såvel jord- som himmelsekvens er blevet udført fire gange. Uden forudgående afspænding og efterfølgende udjævning tager det cirka 15 minutter.

Meditationsdelen bygger på den fysiske øvelse, idet man simpelthen visualiserer, at man selv udfører øvelserne fysisk og dermed trækker energien ind og ned i kroppen liggende.


Hvordan lærer jeg det?


Du kan lære det i løbet af en weekend hos en instruktør. Se mere på enlight-qigong.dk

Opdatering følger.


tekst skrevet af Steen Jensen


Undermenu

powered by cmsimple.dk Sitemap Mailform Print version

Sidst opdateret:
09/01 2014 09:48:29